Goda besöksmål i Halland

Gårdsbutiker, caféer och besöksmål

Välkommen till Susedalen – området i Suseåns dalgång mellan Halmstad och Falkenberg! Här finner du en harmonisk blandning av gårdsbutiker, mysiga caféer och unik shopping. Susedalen bjuder på en smakrik resa med det bästa av Hallands närproducerade utbud. Ta del av genuina smaker, njut av den vackra naturen och upptäck småskaliga pärlor i området!

Här följer några av våra bästa tips...

Ugglarps grönt

En smakupplevelse nära havet

Beläget nära stranden och havet i Ugglarp, erbjuder denna frilandsodling och gårdsbutik en unik upplevelse för alla sinnen. Här hittar du färska grönsaker, frukt, bär, kryddor och honung – allt obesprutat! Ugglarps Grönt värnar om naturen och levererar produkter som är närproducerade och fulla av smak.


Bakom varje grönsak och bär finns en historia. Ugglarps Grönt delar gärna med sig av sin kunskap och passion för odling. Fråga dem om tips för att lyckas med egna grönsaker hemma!

Förutom färska råvaror erbjuder gårdsbutiken även spännande förädlingar. Prova deras inläggningar och sylt – smaker som tar dig på en resa genom det bästa av Halland.


Gårdsbutiken är en pärla i Ugglarp, och när du kliver in möts du av doften av jord och grönska. Ta en promenad bland grönsakslanden, njut av den friska luften och låt dig inspireras av det vackra havet som skimrar i fjärran.


www.ugglarpsgront.se

Ullarps gård

Gårdsförsäljning av lokala produkter och egenproducerat

Ullarps Gård är en charmig gård som erbjuder gårdsförsäljning av ägg, grönsaker, kött och hantverk. 


På gården struttar hönsen runt i det fria. Och föruttom äggen hittar du även färska grönsaker och rotfrukter i gårdsbutiken. Här finner du också kött från gårdens egna lamm och grisar samt även ett sortiment av lammskinn och hantverk.


Gården är ett mysigt besöksmål för hela familjen, här går djuren fritt, precis bredvid gårdsbutiken och här finns också möjlighet att köpa kaffe och kaffebröd.


Ullarps gård


Sia Glass - fabriksförsäljning

Vår favoritglass - alla kategorier

I Slöinge, bara 7 km från Ugglarp tillverkas Sia Glass! Vi är så där malligt stolta över att vi är granne med, vad vi tycker - Sveriges bästa glassfabrik! På svensk grädde tillverkas glassen i hjärtat av Susedalen. Här hittar du också glassbutiken, ett riktigt gott besöksmål som bland annat bjuder på:


  • Andrasortering av butiksglass till bra priser
  • Stor glassbar med alla kulglassmaker
  • Delikatesser från lokala företag
  • En fin lekplats till barnen


Vårt kanske bästa tips till dig som hyrt boende av oss: - planera in ett tidigt besök i glassbutiken och fyll frysen!


www.siaglass.se

Hafi

Sylt och saft från Halland

I Brännarp, utanför Getinge ligger Hafi - Hallands fruktindustri. Här hittar du ett stort sortiment av sylt, marmelad, gelé, chutney, saft, glögg, mousserande drycker, must, torkad frukt och frysta bär.


Det finnns också ett stort utbud av produkter som bara säljs från fabriken: handgjorda rårörda lingon, sylter och marmelader på hink samt en del andrasorteringsprodukter.


www.hafi.se