Lite längre utflykter och dagsturer

Utflykter och dagsturer

Om du vill komma iväg på en utflykt eller dagstur en bit ifrån Ugglarp finns massor att välja på. E6:an löper som en pulsåder genom Halland och tar dig snabbt med bil både norr- och söderut. Det finns massor att uppleva bara en kort resa bort. Några exempel på utflykter är Gekås, Ullared, Liseberg, Helsingborg/Helsingör och Världsarvet Grimeton.

Kitesurfing Ugglarp

Världsarvet Grimeton


Världsarvet Grimeton Radiostation, utanför Varberg är ett av UNESCO:s världsarv. Radiostationen är den enda kvarvarande anläggningen av sitt slag som visar hur trådlös teknik såg ut i sin begynnelse för över 100 år sedan. Sedan 1924 har Grimeton Radiostation skapat kontakter över hela världen – från emigranter världen över, till stater emellan och till fartyg på världens hav.


Besökare kan utforska radiostationen på egen hand, och även delta i olika aktiviteter. Följ till exempel med på en klättring i ett av de 127 meter höga tornen eller utför uppdrag på hinderbanan kontrollen.


www.grimeton.org

Surfing Ugglarp

Gekås Ullared

Sveriges största besöksmål

Från Ugglarp tar det ca 35 minuter till Gekås, Ullared, Sveriges och Skandinaviens största varuhus, med över 100 000 produkter, ett sant shoppingparadis för alla fyndjägare.

Här finns allt från leksaker till hygienartiklar, blommor, elektronikprylar, lampor, mattor, kläder, babyartiklar, heminredning, livsmedel, böcker och verktyg. Ja, kort sagt, allt som får plats i en bil och mer därtill!


www.gekas.se

Liseberg

Nöje fart och attraktioner

Liseberg är Skandinaviens största nöjespark och en av de största i Europa. Det tar strax över en timme med bil, från Ugglarp till Göteborg och Liseberg. Hitta ditt favoritåk bland nästan 40 olika attraktioner, Här finns något för alla, små barnkaruseller, familjefavoriter för alla åldrar och åkattraktioner för de riktigt våghalsiga. Njut av parkområdena och trädgårdarna och se Sveriges populäraste artister spela på Stora scenen.


www.liseberg.se

Surfing Ugglarp
unsplash